hallo daar ben ik dan eindelijk. ik heb mijn belofte gebroken dat ik het weekend een grote blog zou schrijven over school en alles. maar dat heb ik niet gedaan. en daar heb ik best wat geldige redenen voor eigenlijk. eerst kwam ik vrijdagavond heel laat thuis omdat er iemand het leven niet meer zag zitten en voor de trein sprong, vervolgens dook ik onder de douche en kroop ik mijn bedje in. daar lag ik in tot zaterdagochtend vroeg, waarna ik samen met mama naar de markt ging lekker verse groenten en fruit halen en naar de kringloop om oude mode boekjes te halen. en toen was ik boos op mezelf omdat het steeds later werd en ik al m'n huiswerk nog moest doen. dus toen ben ik keihard gaan huiswerken en zondag ook. maar vandaag heb ik een dagje vrij dus zal ik wat vertellen over school.

het is heel leuk maar ook best wel druk. maandagochtend heb ik vrij en maandagmiddag heb ik experimenteel ontwerpen. we moeten daar werken met het thema angst en we gaan binnen nu en 8 weken een omhulsel maken. geen cape want dan denk je gelijk aan een bepaalde vorm en bepaalde lichaamsdelen die het bedekt maar een omhulsel dus. op dinsdag heb ik textiles waar we dus alles over stoffen en garen leren en 's middags hebben we modetekenen waar je dus leert hoe je ontwerpt en het mooi op papier krijgt. op woensdag hebben we computerles met photoshop enzo en modeltekenen waar je dan blote mannen plaatjes voor mee krijgt en in de les is er bewegend bloot.


zo had ik getekend. ze vond het te perfect. net alsof ik het uit een boekje had overgetrokken. wel een compliment maar ook gelijk een zwakte. want ik wil altijd alles onder controle hebben en werk heel precies en bij mijn toelating zeiden ze het al en nu hoor ik het ook dat ik moet durven los te laten.
op donderdag hebben we kunstgeschiedenis en op vrijdag beeldgrammatica en modegeschiedenis. dat is bij elkaar opgeteld zo'n 25 uur les. en dan kom je thuis, waar ik dan weer lekker voor mezelf moet zorgen. en dan heb ik nergens meer zin in. dus de weekenden zijn dan om te huiswerken.nou dat is mijn leven nu. best interessant hoor. dus ik zal af&toe een stuk schrijven maar niet heel vaak. maar dat begrijp je vast wel na dit stukje.

2 opmerkingen:

laura zei

dit is zo herkenbaar. maar je raakt er aan gewend! mooi die kanten kraagjes en die bloten mannen haha

Esmeralda zei

Wat een leuke vakken volg je! Wat voor opleiding doe je precies op ArtEZ?
Fijne dag!
X Esmeralda