omdat ik merk dat ik in opdracht veel beter werk dan dat ik zomaar ga krabbelen in mijn dummies, heb ik mezelf een opdracht gegeven : maak elke dag een kunstwerk(je) in een andere style. maakt niet uit wat het is : schilderen/tekenen/fotografie/collage/.... ik laat me hierbij inspireren door verschillende kunstenaars en probeer in die style een eigen kunstwerkje te maken. vandaag liet ik me inspireren door een beetje van Howard Tangye en een beetje van Egon Schiele. ze gebruiken allebei een grove tekenmanier. Tangye kleurt vooral alles oppervlakkig in terwijl Schiele vaak het hele kunstwerk met kleur bewerkt. daarnaast is Schiele meer van het naakt en Tangye houd het wat netter.


Howard Tangye & Egon Schiele, dus niet door mij!

6 opmerkingen:

laura zei

Echt zo toevallig! Ik heb deze week ook een paar Egon Schiele achtige kunstwerkjes gemaakt.
Ik vind die van jou erg mooi. Zo komt je dummy wel vol.
Ik vind het altijd heel leuk om in de huid van een andere kunstenaar te kruipen. Wat gaat je volgende inspiratie worden?

Ik ben naar de Willem de Kooning gegaan omdat ik even helemaal weg wilde uit het oosten hihi ik heb ook de vooropleiding gedaan op ArtEZ, dus ik zat wel te twijfelen. En nu soms nog steeds.. niet aan de opleiding maar vooral aan de stad.

Liefs.

Jantine zei

Prachtig!!

Porselein zei

ooh nee, dit is niet van mij dit zijn originelen :'D

laura zei

haha ja die rechter van Schiele herkende ik wel, maar die van Howard Tangye niet.. oeps. Nu ben ik wel benieuwd naar je eigen versie!

Mirthe zei

Wat maak jij echt geweldige dingen. Echt prachtig. Ik weet zeker dat je wel toegelaten wordt :)

Esmeralda zei

Heel mooi!