vandaag ging ik naar de open dag van het Artez in Arnhem. allereerst vind ik het heerlijk om het werk van anderen te bekijken, daardoor krijg ik weer meer zin om aan het werk te gaan en ook zulke mooie dingen te maken. en ik wilde weten of mijn toelating van dit jaar, volgend jaar nog steeds geldig is.. slecht nieuws : nee. en dat is sinds dit jaar ingesteld. dus nu kan ik weer zenuwachtig zijn of ik dit jaar wel weer toegelaten wordt. volgens de studenten die ik gesproken heb, zou ik wel toegelaten worden want ze vonden me qua uiterlijk/outfit al passen in de opleiding. ik zal proberen later een outfit-foto te posten maar ik ben niet zo goed in outfitfotos maken.
ik hoop dat dit jaar de toelatingsopdracht verandert is. want ik ben zo tevreden over wat ik vorig jaar gemaakt heb dat ik daar een beetje in blijf hangen en bang ben dat ik niets sterkers neer kan zetten. vorig jaar, en heel veel jaar daarvoor, was de opdracht : ontwerp 3 outfits voor je muze die op reis gaat. per locatie 1 outfit. geef het ontwerpproces weer. ik kreeg de opdracht een week van tevoren binnen, omdat ik me rijkelijk laat had aangemeld, maar gelukkig ben ik goed in dingen bedenken en dus stond er binnen een dag een concept op papier. de 2e toelatingsopdracht, die we de volgende dag ter plekke kregen was : ontwerp een outfit voor de cover van de vogue. dat vond ik een minder leuke opdracht.  binnen een week kreeg ik een blauwe envelop, die ik niet open durfde te maken, met : gefeliciteerd bla bla. maar helaas is dat verleden tijd, want ik moet weer overnieuw presteren. dus ik ga me nu gelijk aanmelden en ik hoop dat jullie voor me willen duimen.

3 opmerkingen:

leonie zei

aaaaah dat is wel echt heel naar! maar ik denk wel dat ze het feit dat je vorig jaar bent aangenomen wel gaan meenemen in de beoordeling hoor! en die opdracht ken ik, ja! haha, want ik vroeg op de open dag vorig jaar aan een leraar om een voorbeeld te geven van wat zo'n toelatingsopdracht zou kunnen zijn en toen zei hij: ja, we hebben toch ieder jaar een andere opdracht dus ik kan het wel vertellen en toen zei hij precies hetzelfde als wat jij hebt beschreven! ja, ik heb wel heel leuke opdrachten! ik heb ideeontwikkeling en daarbij krijgen we ook een mode opdracht. we moeten nu collages maken en daaruit gaan mouleren op een paspop en vervolgens een collectie ontwerpen van 10 outfits. en binnenkort zijn er workshops waaruit je kunt kiezen en daar zit ook een mode workshop tussen, dus daar ik ben benieuwd naar :) en ik zal heeeel hard voor je duimen!! liefs.

Maaike zei

Heee wat leuk, daar was ik gister ook!

Lana. zei

Jammer dat je weer opnieuw een toelatingsopdracht moet maken, maar hé kan je gelijk je creatieve kant weer laten zien!